Nyheter
Nyheter

- PREMIERE PÅ DNS VEL OVERSTÅTT

Les den fine teksten om forestillingen vår HER 

og god omtale i BA HER. 

Spilleperiode er 23.februar til 12.mars 2016. 

Billetter finner du HER.

 

 

 Foto: DNS / Linn Gjerstad

 

- TAUS TIL DNS!

Vi er så glade for å ha blitt valgt ut til å gjøre en samproduksjon med DNS i Bergen! 23.februar har vi urpremiere på Lille Scene med forestillingen "Tøysete teselskap med TAUS"

"Inn i en bakhage kommer fire syngende jenter som er veldig glad for å treffe hverandre igjen. Plutselig oppdager de en lekekasse full av kopper, krus og en mugge. Sammen dekker de til et storslått teselskap med bord, stoler, kopper, skjeer, teposer og vann – og best av alt: Alt sammen lager masse lyd. På den måten oppstår det allslags rytmer, sang, dans og nye opplevelser. Forestillingen serveres i et varmt og særegent lydbilde basert på stemmene til de fire medlemmene.

En forestilling for barn 0-3 år"

Se her for mer informasjon og for å sikre deg billetter.  

 

 

 

 

- "JULEROSENE"

TAUS går en spennende høst i møte. Vi er nemlig så heldige å få være en del av forestillingen "Julerosene" for Hordaland Teater. Forestillingen er basert på novellen "Legenden om julerosorna" av Selma Lagerlöf, og TAUS skal sammen med de to mannlige sangerne Henning Sudmann og Stian Kalvenes Bosdal stå for all musikk, lyd og sang. All lyden er live, og vi er selvfølgelig spesielt stolte av at vår Elin i TAUS er musikalsk ansvarlig!

Skuespiller Reny Folgerø gir liv til røverdatteren, og Trond Birkedal står for regi. Dette er hans siste produksjon som teatersjef ved Hordaland Teater. Se HER for spilleperiode, for å sikre deg billetter og å lese mer om "Julerosene".

Foto: Tor Erik H. Mathiesen

 

 

 

 - KONSERT MED STEMMEBRUKET

Onsdag 17.juni deler vi konsert med koret Stemmebruket på Chagall. Se plakat under for mer informasjon. 

Vi gleder oss!

 

 

 

 - TIL SVALBARD I APRIL

Vi er maksimalt fornøyde med å ha blitt inviterte til Longyearbyen 16. - 20.april! I tillegg til å speide etter Isbjørn og sole oss i midnattsola skal vi holde seminar for ulike kor og grupper, og selvfølgelig blir det konserter: Både skolekonsert for 5. - 7.trinn, og søndagskonsert med damekoret "Tundradundrene" og en liten vokalgruppe. Vi gleder oss!

 

 

 

- TRAVLE TIDER FØR JUL 2014

Bitene begynner å falle på plass, og alt i alt blir det 19 konserter med TAUS før juleferien. De fire under er åpne konserter, og ellers blir det konserter både for elever ved ungdomsskoler og beboere på diverse eldresenter. Vi gleder oss!

06.12: Centralkirken, Bergen            kl 19.00

15.12: Ålesund kirke, Ålesund          kl 19.00

16.12: Sykkylven kyrkje, Sykkylven kl 19.00

17.12: Botne kirke, Holmestrand       kl 18.00

 

 

 

- ADVENTKONSERTAR!

I november var vi så heldige å bli invitert til Bømlo for å ha to adventkonsertar med de dyktige og kjekke ungene / ungdommene / voksne i Bømlo Musikkskules Orkester, trygt ledet av dirigent Stein Høyland. Vi flyttet inn i en rorbu inne i en vik, og om dagen hadde vi konserter for ungdomsskule-elever. Hovedkonsertene var i Bremnes og Moster kyrkje, og stemningen var upåklagelig: Gitargruppa var myk og rytmisk, strykerne var fyldige og vakre, og blåserne var passe pompøse. Vi nikoste oss, og kommer gjerne igjen!

 

 

 - KONSERT PÅ TEATERFABRIKKEN!

Endelig Ålesund, endelig september, endelig en gøysig aften med Taus i Teaterfabrikken! 

11.9.14 kl 20:30

Kom, kom!

 

- JULEKONSERTER FOR BYMISJONEN

Bymisjonen gjør en kjempejobb for vanskeligstilte her i Bergen, og vi er stolte og glade over å skulle synge 8 konserter i år sammen med Helge Jordal og arrangører fra Sounds Familiar og Bymisjonen. Det er forskjellige sponsorer som kjøper konsertene til sine ansatte, og inntektene kommer nok godt med. Konsertene er i Korskirken og Foldnes kirke 17. - 20.desember.

-------------------------------

 

- VOKALFEST BERGEN

Søndag 10.november - 2013 inviterer vokalgruppa KNIS til "Vokalfest Bergen" i Logen teater, og Taus har fått den æren å være trekkplaster ved dette arrangementet. Foruten oss vil konserten bestå av Charmeurselskapets Salongensemble, STRAM og KNIS, så her blir det mye god musikk og god stemning!

Konsertstart: 19.00. Dørene åpner 18.00.

Billetter - kr 150,- fåes kjøpt hos KNIS, i døren og etter hvert på billettservice. 

 

- KONSERT PÅ BIBLIOTEKET BAR

Torsdag 20.juni blir det konsert på Biblioteket Bar i Kjøttbasaren / Bergen. Her blir det avslappet og god stemning i behagelige omgivelser. Og kanskje har vi med en snasen gjest! Følg med!

Hjemmesiden til Biblioteket Bar finner du her:

 

- BARONIKONSERT

Rosendal Songlag fyller hele 130 år (!), og i juni er vi invitert som gjesteartister for å feire jubilèet til Rosendal Songlag i spesielt vakre omgivelser. Åsmund Kaldestad medvirker også som gjesteartist.

Tid og sted: Søndag 16.juni kl 18.00 i Rosendal Baroni

 

- JULEPOST MED TAUS

Taus er glade for å kunne presentere årets julekonserter: «JulePost med Taus»! Nå er vi klare med julenostalgi & høytidelighet, saftige klanger & raske løp, og selvfølgelig puls & trøkk. Her blir det julestemning til langt nedover ryggen!

Vår ærværdige gjestesartist er den drivende dyktige folkrockeren Robert Post. Se hans offisielle hjemmeside HER.

Han gir ut sin fjerde plate i disse dager og har også to spellemannspriser i bagasjen.

På perkusjon og slagverk har vi også denne gangen Tor Bjarne Bjelland. Regissør er Karina Opdal og koreograf er Hilde Sol Erdal.

Vi gleder oss stort!

 

12.des: Oseana, Os kl 19.00

13.des: Bømlo amfi, Bømlo kl 19.00

15.des: Arbeideren, Ålesund kl 19.00

16.des: Victoria Nasjonal Jazzscene, Oslo kl 19.00Trykk her for en liten smakebit fra konserten:

 Foto: Magni Haaland Dyrøy

 

- TAUS I "NEW YORK"

Torsdag 13.9.12 var vi hyret til å underholde ved Bergen Næringsråds årlige høstfest. Også i år var festen i bakgården på den gamle brannstasjonen i Bergen, og temaet var "New York". Her var det gategriller og soulband, Woody Allen-filmer på lerret, flotte folk, fest og stas...

.... og Taus var selvfølgelig med, denne gangen med brannmenn i bar overkropp som statister!

Med oss som gjestesolist hadde vi ingen ringere enn fylkesordfører Tom-Christer Nilsen.

Trykk her for å lese saken i BA og høre opptak

 

 

- FYRTÅRNKONSERT

30.3.12 drar vi til Kvitsøy for å gjøre en liten konsert i Norges minste kommune: Vi skal ha konsert i selveste fyrtårnet! Vi tar inn opptil 30 publikumere, og håper de får en helt spesiell opplevelse i et helt spesielt bygg...

 

 

- KINA BLE TIL ORKNØYENE...

Det går ikke alltid som planlagt, noen ganger blir fredspriser dårlig mottatt, og det har blant annet resultert i at vi i Taus ikke fikk visum i tide til å kunne turnere i Kina. Turneen er utsatt til oktober 2012, og vi håper på mindre fiendskap og mer vennlighet mellom Norge og Kina til dess.

Enn så lenge trøster vi oss med konsertturnè på Orknøyene i månedskiftet november - desember. Her skal vi både delta på konserter i St Magnus Cathedral og konsertere på skoler. Vi gleder oss!

 

- KONSERT I LOGEN TEATER

Vi er glade over å kunne invitere dere til bursdagen vår!

Vi feirer 10 år som gruppe, og steller i den anledning til en ny stor-konsert på Logen teater, Bergen, med sang, dans, luftgitar og glimt i øyet! Med oss har vi fått gjesteartistene Helge Jordal og Chris Andrè Lund, Tor Bjarne Bjelland på slagverk og Hilde Sol Erdal står for stagingen.

Dato: 22.5.11

Kom, kom! 

 

- PÅ NRK - FØRKVELD

Se og hør Krüger og Taus synge Traffic Jam HER

 

- GOD MORGEN NORGE!

16.12.10 sang vi på God Morgen Norge sammen med Karoline Krüger.


Se og hør oss synge God Rest You Merry Gentlemen HER

 - "KRÜGER OG TAUS SWINGER JULEN INN"

Taus og Karoline Krüger inviterer til en vokal & swingende konsert i Logen Teater 21.12.10!

Da Taus vant tittelen "Årets Kulturgründer" i 2008 var Karoline Krüger førstepremie...! Det vil si som leder av en workshop med de glade vinnere. Nå har samarbeidet resultert i en førstekonsert: 21.desember kl 19.00 inviterer de sammen til årets juledryss i Logen.

I konserten "Krüger og Taus swinger julen inn" har de tatt utgangspunkt i den engelske juletradisjonen, med klare sidesprang til norske julesanger og nyskreve materiale. Det blir vakkert, vittig & virtuost. Velkommen til årets juledryss i Logen den 21.desember kl 19.00.

Billetter: www.billettservice.no eller i Grieghallens billettkontor.

 Foto: Hans Jørgen Brun

 - OPPTRÅDTE PÅ LYSFESTEN I BERGEN

Sammen med Karoline Krüger sang vi for de 15 - 20.000 menneskene ved den tradisjonelle julegran-tenningen med fakkeltog og fyrverkeri og flott underholdning. Den årlige lysfesten er i regi av Bergens Tidene.

 - TAUS I TEXAS

Vi har vært i Houston, Texas, for å synge under oljemessen OTC 2010. Der representerte vi Business Region Bergen, Innovasjon Norge og NACC (Norwegian American Chamber of Commerce). Også denne turen måtte vi dessverre gjennomføre uten den nybakte mamma Kristine...

Alt er stort i Texas, hadde vi hørt, og det gjaldt både veiene og bilene og middagene. Under den store Taste of Norway-middagen sang vi for noen -og - 500 gjester.... ... Men hva fikk vi servert? "Lammerull Kvitsøy" til Irenes store overraskelse og fryd... Irene kommer nemlig fra Kvitsøy, og kan fortelle at der bor det rundt 500 innbyggere, og at det derfor er et litt spesielt sammentreff å innta denne retten i USA`s 4.største by. Det smakte imidlertid fantastisk, og etterpå sang vi på engelsk og norsk...

Ellers var det svært hyggelig at vi traff svært mange gamle kjente fra ulike sangoppdrag!

 

 - KONSERT I FANA KULTURHUS 13.4.10

Tirsdag 13.4 deltar vi på konserten "Noe av det beste" i regi av HiHat Management. Vi skal fremføre låta Girl in a house in a town som Karoline Krüger har skrevet for oss, og denne gangen synger vi den sammen med henne for å presentere vårt nye samarbeid.

Andre artister på konserten: Fredrik Strand Halland, Julian Berntzen, Sigvart Dagsland, Anne Hvidsten, Lisa Stokke, William Hut, Revolver med Bård Ose, og flere.

Inngang kr 350,-

Bill.bestilling: Tlf 815 33 133

 - GRÜNE WOCHE I BERLIN

Vi har vært en tur i Berlin for å utvide vårt rykte som globetrottende vokalguppe... og for å synge under den norske minister-åpningen av Grüne Woche: «Kor e kjærringa mi?» ropte vikinghøvdingen fra Lofoten, og Taus bante oss syngende vei mellom publikum, og så talte landbruks- og mat-ministeren, og så var den saken grei.

Seinere sang vi også under en mottakelse i den norske ambassaden. Grüne Woche er verdens største mat- og landbruksmesse, og den hadde rundt 500.000 besøkende i fjor, så det var svære greier det her, mye god mat og drikke, og dessuten var vi innlosjert på 5stjerners hotell, og fikk anledning til å finne ut at vi trives med litt luksus og glamour. Men vi savnet Kristine og håper at barnet hennes snart blir litt eldre slik at hun kan være med oss på nye eventyr!

 
Taus er: Irene Adolfsen / Kristine Bj√•nes / Elin Hestenes / Beate B Kvalsvik
Design: liffe | Publiseringsl√łsning: Go Publish AS